Rólam

Kovács Barbara Petra vagyok, medencefenék gyógytornász, meddőségi fizioterapeuta, a
Semmelweis Egyetem (SE) Fizioterápiás Tanszék gyakorlati oktatója és óraadó tanára.

Kovács Barbara Petra vagyok,

medencefenék gyógytornász, meddőségi fizioterapeuta, a Semmelweis Egyetem (SE) Fizioterápiás Tanszék gyakorlati oktatója és volt óraadó tanára. Gyógytornász diplomámat, majd okleveles fizioterapeuta mesterfokozatomat a Semmelweis Egyetemen szereztem. A SE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján dolgoztam gyógytornászként 2024 májusáig, ahol klinikai munkám keretében főként szülészeti és nőgyógyászati problémák, valamint kismedencei fájdalmak kezelésével foglalkoztam. Hazánkban egyedülállónak számító multidiszciplináris munkacsoport alakult 2020-ban a Semmelweis Egyetemen a kismedencei fájdalmak és funkcionális zavarok kivizsgálása és kezelése érdekében, amelyben vezető medencefenék fizioterapeutaként dolgoztam 4 éven át.

Gyakorlati és egyetemi kutatói munkám során széleskörű tapasztalatot szereztem a fertilitási/termékenységi problémákkal küzdő nők fizioterápiás kezeléseiben. Az időközben elhunyt Dr. Kőrösi Tamás meddőségi specialista, a volt győri Kaáli Intézet orvos-igazgatója vetette fel az ötletét egy új „petefészek rejuvenációs” mozgásprogram kidolgozásának, majd kért fel ennek az összeállítására és szakmai vezetésére. 2021-ben ösztöndíjasként ennek az új mozgásprogramnak a hatékonyság vizsgálatával nyertem felvételt a SE Klinikai Doktori Iskolájába, Várbíró Szabolcs professzor mentorálásával, szakmai vezetésével és támogatásával. Kutatómunkám fókuszában ennek a tornának a női fertilitásra, termékenységre gyakorolt pozitív hatása áll. Kezdetben csupán a vizsgálatba került nők számára volt lehetőség a legújabb nemzetközi szakmai irányelvek mentén összeállított mozgásprogramban részt venni, de a jelentős érdeklődésre tekintettel, mára mindenki számára elérhetővé vált az Amma torna.

Fizioterapeutaként és a SE Doktori képzésében folytatott kutatási munkámmal abban tudom támogatni és segíteni a reprodukciós nehézségekkel küzdő nőket, hogy megtanítom számukra, miként tudnak testükkel való kapcsolódáson keresztül gyógyulni és vágyott céljaikhoz közelebb kerülni egy testileg-lelkileg megterhelő folyamat során.