Amma torna

Az Amma tornacsoport támogató közeget biztosít a nehéz, viszontagságokkal teli
időszakokra és a tovább fejlődésre is.

Szeretettel ajánlom a termékenységi problémákkal küzdő nőknek ezt, a táncterápiás módszert is magába foglaló, a testre, a mozdulatokra, a légzésre és a tudatos jelenlétre fókuszált „testalapú” önismereti munkát/tornát, amely aktiválja a női energiákat, javítja a fertilitási paramétereket (hormonokat) és elősegíti a fogantatást.

Érzelmi hullámvasút mélységeit és magasságait élik meg mindazok, akik nehezített vagy sikertelen fogantatással küzdenek. Ebben az élethelyzetben a reménykedés és a csalódottság érzése időről-időre változik. A kudarcból nagyon nehéz újra felállni, ami mellett, nehezítő faktorként a biológiai óra képzelt ketyegése is ott lebeg az érintettek feje fölött. A gyermektelenség nagyon komoly teher, amely végig kíséri az emberiség történetét. Kisgyermekként a lányok többsége arról ábrándozik, hogy mikorra felnő, párt talál magának, és kisbabája születik. Senki sem álmodik gyermektelenségről. Senki. Még azok a nők sem, akik önként vállalják ezt. Sokszor azonban hosszú, megpróbáltatásokkal és fájdalmakkal teli az út, amely a világ legszebb két csíkjáig vezet.

Az Amma tornacsoport támogató közeget biztosít a nehéz, viszontagságokkal teli időszakokra és a továbbfejlődésre is.

A mozgás, a testtudatosság gyógyító ereje

A napjainkat sokszor jellemző tartós lelki és fizikai stresszállapot, a testtartásbeli és életmódbeli szokások és a helytelen légzésminták mind hozzájárulnak a rekeszizom elégtelen működéséhez. Mindezek a tényezők a szimpatikus idegrendszert is stimulálják, a stressz hormon (kortizol) kiválasztását serkentik, ami a termékenységre is negatívan hat. A helyes légzésminta – tudatos beépítése és alkalmazása – a mozgásprogram során nagyban hozzájárul a test regenerációjához, a stresszoldáshoz és a termékenység javításához. A légzés minősége hatással van az egész testre, sejtjeink oxigénellátottságára. A légzés nem más, mint egy mozgásminta, mely tudatos, fókuszált gyakorlással fejleszthető. Sokszor nem is vagyunk tudatában, hogy mennyire felületesen lélegzünk nap, mint nap.

Lazítás/relaxáció

Ahogy az órák alatt fokozatosan megtanuljuk ellazítani és helyesen használni izmainkat, egyre inkább megtapasztalhatjuk, mennyi feszültség van/volt a testünkben. A légzés elmélyülésének vagy az izmaink ellazulásának testérzetei különféle érzelmeket indíthatnak el bennünk. A légzés ritmusa, hullámzása pedig egy olyan áramló, „flow-szerű” állapotba vihet el minket, ahol megélhetjük azt, hogy nem kell mindent akarattal irányítanunk, hogy megengedhetjük magunknak az ellazulást.

Olyan testhelyzeteket alkalmazunk, melyek ellensúlyozzák az ülő életmódból adódó mobilitási problémákat, tehermentesítik a medencefenék izmait, javítják a kismedencei szervek keringését, és rendezik a beszűkült csípőmozgások miatt fellépő fertilitási problémákat.

Mobilizáció, nyújtás

A meddőséggel küzdő nőknél megfigyelhető, hogy a legegyszerűbb csípőmozgások/körzések kivitelezése is gondot jelenthet a „leblokkolt” medenceövi mozgások miatt. Ez a szexuális élet minőségét is befolyásolja, korlátozza, és ezáltal a fertilitásra is negatívan hat. A mozgásprogram számos nyújtó/mobilizációs gyakorlatot, valamint egy „táncos formába bújtatott” mobilizációs részt is tartalmaz.